Don’t kill the messenger

Oplever du, at dit barn eksploderer med gråd, slag og selvskade adfærd – både hjemme og i skolen?

Du fatter ikke hvorfor dit barn på autisme-spektret pludselig er blevet så rigid og ikke vil have hjælp af dig. Jo mere du forsøger at hjælpe, desto værre bliver det.

Umiddelbart klarer dit barn sig godt i skolen – både fagligt og socialt (mener du). Der er iværksat støtteforanstaltninger i undervisningen, så det går godt. Men i frikvarteret, hvor der ikke er er en voksen til at støtte dit barn, kan selv den mindste ting få dit barn til at eksplodere. Det eskalerer med raseri, gråd og selvskadende adfærd.

Igennem et stykke tid har du overvejer psykologhjælp til dit barn. Nogen er nødt til at hjælpe dit barn! Dit barn skal forstå, at det ikke er ok at sparke, spytte og slå. Du vil have, at dit barn skal leve op til de forventninger, der er sat som ramme for det.

Én ting er helt sikkert – dit barn prøver at give dig en besked

Der kan være flere årsager til, at dit barn reagerer, som det gør. Men dybest set handler det om, at der et eller andet sted bliver stillet krav, som dit barn ikke kan levere på og derfor får det dårligt.

Hvis du ikke er opmærksom på dit barn – ser dit barns adfærd og forsøger at forstå den, kan det ende med, at dit barn får en belastningsreaktion.

Det kan være svært at forstå, hvorfor ens barn på autisme-spektret ikke kan rumme at være væk fra hjemmet en hel dag. Mange forældre oplever desuden at deres barn, som umiddelbart ser ud til at have haft en god dag i skolen, får en nedsmeltning i det sekund, hoveddøren lukker og de trygge rammer favner det.

Du er nødt til at være nysgerrig og gøre lidt detektivarbejde. Dit barn prøver at fortælle dig, at det har det rigtig skidt.

De bedste hilsner
Karin Bonnesen

Har du brug for hjælp til dit barn eller viden om den pædagogiske tilgang, er du velkommen til at book en GRATIS 30 minutter samtale med mig. Skrive til mig på mail.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!